Bedrijfsgroei realiseren door focus!

Als ondernemer heb je altijd duizenden ideeën en het liefste voer je ze direct uit. Daarnaast heb je ook nog een bedrijf te runnen en moet je aandacht geven aan klanten, medewerkers en je omzet. En dan is daar ook nog je gezin én je vrienden die in het weekend leuke dingen met je wil doen! Oké, dat ga je niet volhouden en misschien nog belangrijker; het staat de groei van je bedrijf in de weg. Dus; hocus pocus, ga opzoek naar jouw focus!

Waarom heb je focus nodig?

Wanneer je focus hebt op één ding weet jouw doelgroep wat ze van je kunnen verwachten. Zo wordt jij de specialist of expert op één gebied. Het geeft je ook de mogelijkheid om te innoveren op dit gebied in plaats van op heel veel gebieden iets te doen.

Bij Start2Create zijn we begonnen met sessies in de sportsector. Omdat voor ons beiden hier een basis en voorliefde lag. We zijn ons hier in eerste instantie full focus op gaan richten. Praten met bonden, gemeenten. We ontdekten dat we het eigenlijk niet anders deden dan de andere bureau’s in de sport. Dus bekwaamden we ons in de creatief denkenmethodiek. Daarmee waren we onderscheidend, specialist in innovatie stimuleren en vernieuwd in de sector. Dit was de betere strategie strategie voor het bedrijf. Wat je aandacht geeft groeit!

Hoe bepaal ik de focus van mijn bedrijf?

Naast je ondernemingsplan is het goed om een toekomstplan te maken. Er zijn verschillende methodes om dit te doen, zo ook de Groeiplan methode. Zoals de naam het al zegt ga je een plan opstellen om te groeien. Om je toekomstplan op te stellen moet je in grote lijnen antwoord geven op de volgende vragen:

  • Waar sta je nu?
  • Waar wil je graag naartoe?
  • Hoe kom je daar?
  • Waar ga je mee stoppen?

Voor groei is actie nodig!

Als je antwoord hebt gegeven op bovenstaande vragen, ga je een actieplan opstellen. Maak het actieplan zo dat hij ambitieus, maar realistisch is. Deel het actieplan met jouw medewerkers en stel ook een aantal medewerkers verantwoordelijk voor een bepaalde actie. Uiteindelijk kun je niet alleen groeien, maar heb je daar je hele team voor nodig. Koppel alle acties aan een deadline en voilá; je bent klaar om aan de slag te gaan!

Laten we samen jouw Groeiplan maken

Wil je sparren over jouw toekomstplan? Laten we kennismaken! Ik ga graag in gesprek met ondernemers over hun bedrijf. Daarnaast is het mijn doel om jou aan meer omzet te helpen. Dus zie jij potentie in een samenwerking? Meld je nu aan en dan spreken we elkaar snel.

Terug naar blogs Terug naar blogs