Het verhaal van Jeffrey Heerkens

Jeffrey Heerkens is de oprichter van Groeiplan, maar ook van modemerken Kultivate en Catwalk Junkie. Deze merken heeft hij zelf opgezet en óók laten groeien. Nu wil hij graag andere ondernemers helpen met meer omzet en groei. Door zijn carrière en strategisch inzicht spreekt hij uit ervaring. Lees hier zijn verhaal.

Oprichter Kultivate en Catwalk Junkie

Op mijn eenentwintigste heb ik het herenkleding merk ‘Kultivate’ opgericht. Later is daar ook het dameskleding merk ‘Catwalk Junkie’ bijgekomen. 13 jaar lang heb ik hier dag en nacht met veel plezier aan gewerkt. Aan het begin van dit avontuur had ik helemaal geen ervaring met ondernemen en het opzetten van een kledingmerk. Ik heb alles voor het eerst moeten doen en heb dus ook heel veel geleerd, met het bekende vallen en opstaan. Zonder enige begeleiding in het laten groeien van mijn bedrijf.  

13 jaar later had ik een gezond bedrijf opgebouwd. Dit heb ik kunnen doen door een duidelijke visie, een dedicated team te verzamelen (wat nu nog steeds werkzaam is bij USP fashion, de overkoepelende organisatie). Samen met onze nuchterheid en de passie voor kwalitatieve mode hebben we beide merken tot een internationaal succes kunnen maken.

Stoppen op het juiste moment

Uiteindelijk hebben we steeds meer personeel moeten aannemen door de flinke groei, waarbij we collecties moeten uitbreiden en partnerships zijn gaan opzetten met diverse klanten. Dat was voor mij het moment om te stoppen. Ik kreeg niet de meer de energie die ik daarvoor wel kreeg. Ik heb ervoor gekozen een deel van het bedrijf te verkopen. Iemand anders heeft het grootste gedeelte van het bedrijf overgenomen en zorgt er nu voor dat beide kledingmerken naar een hoger niveau worden getild. 

Oké, ik had deze beslissing dus genomen en daar hoorde dan ook een nieuwe rol bij. Namelijk; sparringpartner zijn voor mijn opvolger. Daar was ik natuurlijk niet fulltime mee bezig, maar wat ik dan ging doen met die overige uren had ik nog niet bedacht.

Droomreis naar Californië 

Ik ben eerst maar eens mijn droomreis gaan maken; 3 maanden reizen door Californië samen met mijn vrouw en mijn zoontje (toen één jaar). Ik hoopte daar antwoord te vinden op mijn vraag. Van die 3 maanden hebben we 2 maanden in een prachtig huis, midden in ‘the Hills’ genoten van de vrijheid. Onze familie kwam langs om te hangen. Het was een goede remedie om bij te komen van de afgelopen drukke jaren. 

In Californië is het idee van Groeiplan ontstaan. Ik heb, naast het ontwikkelen van kledingcollecties, altijd een fascinatie voor strategie en groei gehad. Altijd ben ik bezig geweest met hoe ik het bedrijf meer kon laten groeien. Dit was echt niet alleen voor het geld, maar om nòg meer mensen te kunnen bereiken. Als we meer mensen zouden bereiken, kwam die omzet en groei vanzelf wel.

Weinig heldere groei ondersteuning

Zoals ik in het begin al aangaf heb ik nooit ondersteuning gehad in het laten groeien van mijn bedrijf. De ondersteuning die er was, was duur, ingewikkeld en groots. Er kwam een hoop bij kijken en ik denk dat het makkelijker kan. Ik zocht iemand die mij kon helpen met het overzichtelijk maken van mijn plannen zonder poespas en mij ook verder zou begeleiden als coach. Mijn laatste eis was dat het dan wel iemand was die dit zelf al eens heeft gedaan. 

Eigenlijk is daar mijn missie al ontstaan; ondernemers helpen aan meer omzet!

Het moest een overzichtelijk, inspirerend en toegankelijke manier zijn om aan je bedrijf te werken en het te laten groeien. Alle ondernemers moeten het tof vinden om aan hun omzetgroei te werken. Het kritisch kijken naar je eigen bedrijf en nadenken over de toekomst is voor sommige ondernemers intensief. Dat is zeker niet erg, maar ik wil het leuker en toegankelijker maken. Na veel onderzoek en het lezen van boeken heb ik mijn eigen model neergezet; Groeiplan. Jouw bedrijfsstrategie op één pagina met aansluitende coaching in de uitvoering. 

Op dit moment werk ik drie dagen per week aan Groeiplan en ben ik de andere dagen Amsterdam onveilig aan het maken met mijn, inmiddels, twee zoontjes!

Ready to grow?

Wil jij ook groeien en je bedrijf brengen naar wat jij voor ogen hebt? Laten we kennismaken! Dan kan ik je alles vertellen over Groeiplan. In dit vrijblijvende gesprek kun jij beslissen of je ervoor wil gaan!

Jeffrey Heerkens

Terug naar blogs Terug naar blogs